سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنچه را نمی دانی مگو که در خبر دادنت از آنچه می دانی متهم می شوی . [امام علی علیه السلام]
 
چهارشنبه 89 اردیبهشت 22 , ساعت 8:29 عصر
به دلیل عدم نظارت دقیق و کارآمد بر آرایشگاه های زنانه مجوز دار و بی مجوز که در هر خیابان و کوچه شهر دست کم چندین مورد وجود دارد، عده ای سودجو با سو استفاده از خلا نظارتی در آرایشگاه خود اقدام به کاسبی و کسب در امد آن هم با مسائلی که با جان و سلامت و حریم اخلاقی ارتباط دارد می کنند و متاسفانه بانوان نیز بی توجه و به سادگی از کنار این مسئله عبور می کنند که این کم توجهی مردم و عدم نظارات مسئولان و نهادهای ذیربط، نتایج و آثار خطرناک و گاه جبران ناپذیری در پی دارد.

 در همین زمینه ایرنا، گزارشی جالب از داخل یک ارایشگاه زنانه منتشر کرده است که در نوع خود بسیار تامل برانگیز و هشدار دهنده به مسئولان و بانوان است.

در این گزارش آمده است:

با ورود به سالن اولین ضربه بهت وارد می شود، گیج می شوی! اولش فکر می کنی اشتباه آمدی، با خودت می گویی؛ اینجا دیگه کجاست؟ شاید اشتباه آمدم!
   
نگاهی به دور و برمی اندازی، می بینی، هر کسی ، گوشه ای نشسته و کاری انجام می دهد! یکی فال می گیره، ‌یکی دیگر کار زیبایی انجام می دهد،آن یکی هم ...
احساس گیجی می کنی، صدای موزیک ناآرام و گوش خراش غربی آزارت می دهد، به سمت صدا می روی، پشت در ورودی ، نوشته ای را می بینی:‌ "تناسب اندام با حرکات موزون و آموزش ایروبیک از مبتدی تا پیشرفته. "

" اتاق تاتو" در گوشه ای دیگر نظرت را جلب می کند.یکی از کارکنان این سالن زیبایی می گوید: ‌تاتو لب و ابرو را انجام می دهیم، اما "تاتو چشم" را باید تعهد بدهی که اگه مشکلی پیش آمد، بعدا اعتراضی نکنی .
اشتیاق و چانه زنی های تعدادی از خانم های مراجعه کننده هم گوشه ای از ذهنت را پر کرده است، بطوریکه سوالات ریزو درشت بالا و پایین می پرند و با خودت می گویی علت این اشتیاق خطرناک چیست؟

در ادامه این گزارش، خبرنگار به رواج استفاده از انواع و اقسام داروها و وسائل بهداشتی و سلامتی در میان زنان که عمده آن ها در شبکه های ماهواره ای در حال پخش است، پرداخته است.

از یکی از مراجعین می پرسی اینجا چه خبر است ؟، می گوید:‌ این صف تزریق بوتاکس است. الان هم سر نوبت دعوا است.

"بوتولیسم یا بوتاکس" ماده سمی تزریقی است که در چند سال اخیر بطور متداول از سوی پزشکان برای رفع چین و چروک صورت مورد استفاده قرار می گیرد.
شواهد و قرائن موجود نشان می دهد که در سالهای اخیر، سالن هایی زیبایی کاربرد حقیقی خود را از دست داده اند، بطوریکه در یک مرکز زیبایی چند کار متفاوت اعم از ورزشی، ‌پزشکی و زیبایی بدون در دست داشتن مجوز های لازم در حال انجام است و هیچ نظارتی هم انجام نمی شود.

تاتو کردن،‌ تزریق بوتاکس برای رفع خط اخم و خنده، پاکسازی پوست با لیزر، برنزه کردن بدن با دستگاه سولاریوم و حتی فروش داروهای دست ساز با عنوان گیاهی که اغلب برای پوست بسیار مضر و خطرناک است، بدون مجوز پزشکی از جمله اقداماتی است که اخیرا در سالن های زیبایی توسط افراد غیرماهر انجام می شود.
"کوچک کردن بینی با لیزر" نیز نوع جدیدی از اقدامات این سالن های زیبایی است که تب و تاب تازه ای به راه انداخته و طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است.
به نظر می رسد که اعتماد کامل مشتریان به متصدیان آرایشگاهها و البته با صرف هزینه های بالا، سبب شده تا آنان به خود اجازه دهند با بهانه زیبایی دست به هر کاری بزنند، غافل از اینکه هر اقدام غیر ماهرانه ای ممکن است، سبب خسارت جبران ناپذیری شود که افسوس را فقط به دنبال داشته باشد.
درسالهای اخیر خبری منتشر شد مبنی براینکه " یک آرایشگاه معروف با ریختن قطره ای در چشم یک مراجعه کننده به بهانه تغییر رنگ چشم، از مشکی به آبی، سبب کوری وی شد."
اشتیاق برای زیبا ماندن ما را به یاد این گفته بزرگان می اندازد: " بکش و خوشگلم کن"
براساس قوانین کار،‌ در آرایشگاه هایی که دارای مجوز وزارت کار هستند، صرفا باید فعالیت مرتبط انجام شود. حال آنکه بسیاری از آرایشگاهها اکنون فراتر از ماهیت اصلی خود گام می زنند و بیش از حدود تعریف شده اقدام به انجام کارهای غیر قانونی و حتی جراحی های پلاستیک زیبایی کوچک می کنند.
ترویج خرافه گرایی در آرایشگاهها از دیگر اقدامات سالن های زیبایی است تا به این بهانه بر تعداد مشتریان خود اضافه کنند.

کف بینی و فال گیری نه در یک جلسه بلکه در جلسات متعدد از دیگر اقدامات فریبکارانه برخی از متصدیان آرایشگاهها شده چرا که اینگونه راهی برای سودجویی خود داشته باشند.
به نظر می رسد باید نظارت بیشتری بر نحوه عملکرد آرایشگاهها صورت پذیرد و جلوی این خرافه گرایی و اقدام غیر قانونی گرفته شود.
یک عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این باره گفت: انجام هر گونه کارهای پزشکی در مراکز آرایشگاهی توسط افراد غیرپزشک ممنوع است.
دکتر مجتبی امیری در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: اقدامات پزشکی باید توسط پزشک و با شناسایی وضعیت عمومی و جسمانی مریض انجام شود، حتی اگر جراحی های کوچک همچون برداشتن خال یا تزریق بوتولیسم برای رفع چین و چروک صورت ،‌تاتو و یا لیزر باشد.
وی اظهار داشت: با پیشرفت علم و تکنولوژی، اشتیاق مردم برای دستیابی به این معجزه قرن بیشتر شده است، بطوریکه با تزریق قوی ترین سم جهان هستی،
می توان چین و چروک صورت را تا حدودی از بین برد و این روند طبیعی پیری پوست را به تاخیر انداخت.

امیری گفت: اگر تزریق بوتولیسیم به درستی بر صورت انجام نشود و یا از مواد شناخته شده و با کیفیت نباشد، یعنی مواد تقلبی باشد، فرد دچار دو بینی و یا افتادگی پلک چشم می شود . همچنین باعث ایجاد حساسیت بر پوست خواهد شد.
وی گفت: ‌تزریق بوتولیسم باید توسط پزشک متخصص وبا شناسایی درست محل تزریق صورت گیرد.
این استاد دانشگاه همچنین گفت:‌ انجام تاتو نیز بر بدن در مراکز آرایشگاهی توسط افراد غیرحرفه ای، کاری خطرناک و از نظر پزشکی ممنوع است.
دکتر امیری همچنین گفت:‌ تنها در مواردی که صورت فردی مبتلا به بیماری پوستی "لک و پیس" در ناحیه لب باشد،‌باید عمل تاتو انجام شود؛ این تاتو جنبه دارویی دارد.
وی افزود: استفاده از مواد غیر بهداشتی با رنگهای مختلفی که این روزها از سوی مراکز آرایشگاهها بطور غیرقانونی برای تاتو استفاده می شود، سبب شده علاوه بر زشتی و کرختی صورت، آسیب های جدی بر پوست وارد کند.
این استاد دانشگاه گفت: علاوه بر این، استفاده از سوزن های مشترکی که در این مراکز بطور یکسان برای مشتریان استفاده می شود می تواند عامل سرایت بیماری های خطرناک مانند هپاتیت و ایدز باشد .
امیری خاطرنشان کرد: پاکسازی تاتو به دلیل آنکه از مواد غیر بهداشتی استفاده شده است، کار دشواری است و موجب آسیب رسانی بر پوست می شود.
وی گفت: درگذشته دور،‌ برای خالکوبی بدن از مواد کربن که خلوص رنگ نداشت استفاده می شد، اما اکنون از موادی با رنگ های متفاوت استفاده می شود.
یک آسیب شناس علوم اجتماعی نیز در این زمینه گفت: علاقه به زیبایی یکی از ضرورت های فطری و رفتاری انسان است اما به دست آوردن آن و ابزاری که در این زمینه به کار می رود، اگر مطابق با اصول علم و بهداشتی نباشند منجر به زیان هایی می شود که نه تنها زیبایی به وجود نمی آید، بلکه انواع بیماری ها و نقص عضو و حتی مرگ نیز اتفاق می افتد.
مجید ابهری در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: در جامعه ، بعضی از مراکز زیبایی به دور از نظارت و کنترل، توسط افرادی اداره می شوند که فقط در امور آرایشگری و زیبایی بانوان دارای صلاحیت هستند.
وی اظهار داشت: با کمال تاسف، برخی آرایشگرها در رشته هایی فعالیت می کنند که هدفشان فقط کسب درآمد بیشتر است و هیچ گونه صلاحیت تخصصی و علمی در آن رشته ها ندارند، در حالی که در بسیاری موارد، بخشی از این فعالیت ها باید زیرنظر پزشکان متخصص و فوق تخصص انجام شود.

وی ‌بکارگیری "سولاریم" که اکنون یکی از دلایل سرطان پوست است، کوچک کردن بینی با انواع چسب ها و اشعه لیزر، دستگاه های لرزاننده که در ماهواره های خارج از کشور در مورد آنها تبلیغ می شود، خالکوبی بخش هایی از صورت که مملو از اعصلاب و رگهای حیاتی است ،از عمده اقدامات غیر مجاز مراکز آرایشگاهی است.

ابهری ادامه داد: این افراد همچنین با کاشتن نگین بردندان و زبان، چاق و لاغر کردن بوسیله دستگاهها و داروهایی که از نظام بهداشتی و درمانی کشور مورد تایید نیست و تبلیغات شفاهی توسط افرادی که در بسیاری اوقات برای کارهای خود دستمزد دریافت می کنند، جلب مشتری می کنند.

وی اضافه کرد: این افراد تازه پس از وقوع حادثه و نقص عضو و بیماری هایی که در دراز مدت به سراغ فرد می آیند به فکر شکایت می افتند.
ابهری افزود: به خطر افتادن سلامتی، هزینه های کلان و مراجعه به مراکزی که هیچ صلاحیت تخصصی ندارند، نتیجه این نقص عضو و آسیب های جدی افراد است که رسانه های گروهی باید به اطلاع رسانی گسترده اقدام کرده و نهادهای مسوول با شدت هر چه بیشتر با این فرصت طلبان برخورد کنند.

پزشکان می گویند: سلامتی تنها فرایندی است که اگر از دست برود، بازگرداندن آن بسیار دشوار و یا غیرممکن است.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ